Pitkän ja kunniakkaan uransa keväällä 2020 päättänyt tuomarilegenda Jari Levonen saa kunnian viheltää vielä yhden ottelun. Hän tuomitsee jäähyväisottelunsa perjantaina 26. elokuuta Porissa, jossa Ässät ja Lukko ottavat toisistaan mittaa harjoitusottelun merkeissä.

55-vuotias Levonen on yksi suomalaisen kiekkoiluhistorian arvostetuimmista ja palkituimmista erotuomareista. Hänen oli tarkoitus päättää uransa lopullisesti maaliskuun 12. päivä vuonna 2020 ottelussa Ässät-TPS. Koronaviruspandemian levittyä Suomeen tuo ottelu jouduttiin kuitenkin pelaamaan ilman yleisöä, minkä vuoksi Liiga ja Ässät haluavat nyt kunnioittaa Levosen huikeaa uraa myöskin yleisön kera Porissa, jossa Levonen on syntynyt ja saanut oppinsa jääkiekkoon.

– Jari Levonen on suomalaisessa jääkiekkoilussa erittäin arvostettu henkilö ja haluamme tällä kunnioittaa hänen upeaa uraansa. Korona pilasi aikoinaan hänen jäähyväisensä. Nyt on sopiva hetki päättää tämä upea ura hänen kotikaupungissaan toivottavasti erittäin runsaslukuisen yleisön edessä, Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn kommentoi Ässien verkkosivujen tiedotteessa.

Levonen vihelsi urallaan yhteensä 979 Liiga-ottelua, joka on Timo Favorinin jälkeen toiseksi suurin lukema kaikkien aikojen tilastossa. Hän voitti urallaan Liigan parhaalle erotuomarille vuosittain jaettavan Unto Wiitala -palkinnon seitsemän kertaa. Sen lisäksi mies vei nimiinsä peräti 15 kertaa peräkkäin Kultainen pilli -palkinnon, joka jaetaan Liiga-pelaajien äänestämälle kauden parhaalle erotuomarille.

– Kun Jyri Rönn soitti tästä asiasta, olen hetken aikaa ihan hiljaa. Tämä oli iso yllätys, mutta mitä enemmän tätä ajattelee, sitä hienommalta tämä mahdollisuus tuntuu. Pääsen kerran vielä Liigan kanssa samalle jäälle ja nyt paikalla on myös minulle erittäin rakas porilainen yleisö. Myös muut ottelun tuomarit Antti Boman, Samuli Niskanen sekä Niko Jusi ovat minulle tärkeitä ja erittäin hyviä tuomareita, Levonen hehkutti.

Porin Ässät

@PorinAssat
Japan jäähyväispeli, kauden ensimmäinen kokopitkä Satakunnan Derby ja vielä MM-pokaali paikalla! Tämä kombo on nähtävä paikan päällä 💪

Liput 👉 kauppa.assat.com/pd/1516/paasyl…

#Ässät #Liiga