Börje Salming on saanut lääkäriltä karun diagnoosin. Ruotsalainen NHL-legenda on sairastunut parantumattomaan tautiin.

— Viitteet, joiden mukaan jokin kehossani ei ollut kunnossa, paljastuivat ALS-taudiksi, Salming sanoo. En tiedä, millaisia tulevat päivät ovat, mutta ymmärrän edessä olevan elämäni suurimmat haasteet.

Salming perheineen pysyy musertavasta diagnoosista huolimatta positiivisena.

— Tiedän ettei taudille ole parantavaa lääkitystä, mutta ympäri maailman on meneillään useita kokeita, ja joskus parantava lääkitys löytyy. Sillä välin on olemassa hoitoja, jotka hidastavat taudin etenemistä.

71-vuotiaan Salmingin ura hakee vertaistaan. Vuonna 1996 jääkiekon Hall of Fameen lisätyllä ex-puolustajalla on muun muassa Toronto Maple Leafsin historian kolmanneksi eniten otteluita ja neljänneksi eniten tehopisteitä sekä Ruotsin kaikkien aikojen kuudenneksi eniten NHL-pelejä. Maansa historian viides NHL-pelaaja oli ensimmäinen ruotsalainen, joka ylsi 1000 otteluun NHL:ssä.