Jääkiekon 18-vuotiaiden Hlinka Gretzky Cup on edennyt Kanadassa siihen pisteeseen, että alkulohkoissa on pelaamatta enää kolme matsia.

Suomi päätti oman alkulohkourakkansa viime yönä lyömällä Saksan 4-1. Pikkuleijonat on kiinni lohkovoitossa, kun se on kaksi pinnaa edellä Tshekkiä.

Tshekki ja lohkokolmonen USA kohtaavat illalla, ja Yhdysvalloille riittää jatkopaikkaan vain suora voitto. Muulla tuloksella Tshekki menee lohkokakkosena välieriin, ja voipa se vielä ohittaa myös Suomen.

USA:n putoaminen välieristä olisi jättipaukku, kun maa on menestynyt nuorten kiekossa iät ja ajat. Joukkue on esimerkiksi alle 18-vuotiaiden MM-kisataulukossa kaikkien aikojen ykkönen kymmenellä kullalla, viidellä hopealla, kolmella pronssilla ja kaikkiaan 18 mitalilla.

Saksa tulee jäämään B-lohkon hännille ja sijoitusotteluun 7-8.

A-lohkossa on pelaamatta yksi kokonainen kierros, ja siellä välieräpaikan lunastavat päätöspelissä kohtaavat Kanada ja Ruotsi. Slovakia ja Sveitsi pelaavat keskenään sijoista 3-4, ja matsin voittaja jatkaa turnauksessa sijoitusotteluun 5-6. Häviäjä pelaa jumbofinaalissa Sveitsiä vastaan.