Naisleijonien MM-urakka alkoi Tanskassa torstaina dramaattisesti, kun ykkösketjun hyökkääjä Petra Nieminen lensi suihkuun jo avauserän alussa. Hän sai tuomion selästä taklaamisesta.

Finalnd's Petra Nieminen received a 5-minute major and game misconduct for this hit.

#WomensWorlds

Suomen kokenut Jenni Hiirikoski kommentoi rajua käännettä Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

– Hän on iso osa joukkuettamme, mutta tämä on jääkiekkoa. Pelissä voi tapahtua mitä vaan, mutta sitä on vain mentävä eteenpäin. Kaiken kaikkiaan meidän on parannettava jatkossa, etenkin ylivoimapelissä.

Suomi hävisi kamppailun 1-4.

Hiirikoski teki pelissä historiaa, kun MM-turnaus on hänelle jo 14:s – se on enemmän kuin kenelläkään muulla. Pakki on myös Suomen MM-ottelumäärässä ennätysnainen 76 pelillä – kakkosena on Karoliina Rantamäki 69 ottelulla.

– En olisi tässä, jos en viihtyisi hallilla. Nautin joka päivä olosta jääkiekkoilijana ja urheilijana. On mahtavaa kuulua tällaiseen porukkaan. Sitä en tiedä, miten kauan pelaan, kokenut 35-vuotias pelaaja summasi.

Hiirikoski on turnausmäärätilastossa kaukana kärjessä. Naisleijonien toiseksi kokeneimmat, 32-vuotiaat Michelle Karvinen ja Meeri Räisänen pelaavat 10. ja kuudetta turnaustaan.