Kesäkuun alkupuolella suomalaishyökkääjä Petrus Palmusta levisi huhuja, että mies olisi neuvotellut siirrosta KHL:ään Dinamo Minskin riveihin ensi kaudeksi. Venäjälle hyökkääjä ei kuitenkaan lähtenyt, vaan hän solmi heinäkuussa kaksivuotisen sopimuksen Ruotsin pääsarja SHL:ään, jossa hän edustaa jatkossa Örebro HK:n joukkuetta.

25-vuotias Palmu kertoi viime viikolla MTV Urheilulle kyseisen tilanteen etenemisestä. Hän vahvisti, ettei KHL-siirto ollut hänelle realistinen vaihtoehto sodan takia, mutta häneen otettiin kyllä yhteyttä valkovenäläisseuran toimesta.

– Minulle henkilökohtaisesti soitettiin sieltä. Annoin agenttien hoitaa sen asian. Ei sen enempää heidän kanssaan keskusteltu asiasta, koska minulle oli täysin selvää, että en ole sinne menossa pelaamaan. Ilmoitettiin, että tällä kertaa ei meidän suunnaltamme ole sinne neuvotteluita, Palmu sanoi.

Palmu otti myöskin kantaa siihen, miten KHL-huhut hänestä saattoivat levitä julkisuuteen.

– Joku oli ilmeisesti siellä kuullut, että minulle on soitettu ja sieltä päästä laitettiin liikkeelle se homma. He olivat niin innoissaan. Heidän on varmasti vaikea saada sinne tiettyjä pelaajia, joita haluttaisiin. Tuotiin sitä esille, että saataisiin muualla Euroopassa jotain näkyvyyttä.

Lopulta Palmu päätyi siis länsinaapurin pääsarjaan, jossa hän tulee viettämään ainakin kaksi seuraavaa kautta.

– Euroopassa ei ollut oikeastaan mahkuja kuin Ruotsi ja Sveitsi. Neuvotteluja oli molempiin suuntiin. Örebro oli ensimmäinen, jonka kanssa kävin keskusteluja, ja tosi aikaisin. Siitä jäi hyvä fiilis. Sopimusasiat saatiin järjestymään tosi hyvin. Tavoitteena on pystyä mennä pelaajana ja ihmisenä taas vähän eteenpäin. Olen kuitenkin vielä nuori jätkä, niin tämä on hyvä steppi, Palmu kommentoi.

Menneellä kaudella Palmu tykitti Liigassa Jukurien paidassa 59 runkosarjaotteluun komeat tehopisteet 26+33=59 ja sijoittui pistepörssissä toiseksi ja maalipörssissä jaetulle kärkipaikalle. Pudotuspeleissä seitsemään otteluun syntyivät tehot 2+3. Palmu toimi mikkeliläisseuran kapteenina.