Legendaarinen Jari Levonen vihelsi tuomariuran päättymisen jälkeen perjantaina vielä kerran yleisön edessä, kun Ässät ja Lukko ottivat yhteen treenimatsissa.

Ottelu oli juhlallinen, sillä Levosen paluun ja lopullisen lopettamisen ohessa Porissa palkittiin paikallisia maajoukkuemenestyjiä.

Tuoreet miesten maailmanmestarit Joel Armia ja Juho Lammikko sekä alle 20-vuotiaiden MM-hopeamitalisti Aleksi Heimosalmi saivat kunniaa muistamisten muodossa.

Ässien päävalmentaja Karri Kivi kertoi muistojaan Levosesta, tämän erinomaisesta ystävästä porilasjoukkueen Youtube-kanavalla.

– Joku sai päähänsä -90-luvun puolivälissä, että nyt on playoff-parran sijaan viiksien vuoro. Surkeimmat playoff-viikset jääkiekon historiassa Porissa ovat olleet Karri Kivellä ja Jari Levosella, Kivi virnisti.

Voit perehtyä Kiven muistoihin tästä videosta, josta käy selväksi, että Levonen meinasi antaa valmentaja-Kivelle kymmenen minuutin rangaistuksen erään kerran.

– Siis en ole koskaan saanut käytösrangaistusta, en pelaajana, en valmentajana. Kerran Levonen uhkasi räpätä kympin. Pelin jälkeen oli kuumana, että sinä et voi antaa minun elämäni ainoaa kymppiä millään.

Pelaajaurallaan Levonen edusti Ässiä kausina 1990-99 silloisessa SM-liigassa toimien myös kipparina yhden sesongin ajan. Kivi puolestaan edusti patapaitoja kausien 1992-97 aikana.