Rauman Lukossa kahden kauden ajan loistanut ruotsalaistähti Robin Press jatkaa Venäjän sotatoimista huolimatta uraansa KHL:ssä. 27-vuotias puolustaja allekirjoitti kesäkuun lopussa jatkosopimuksen Severstalin KHL-seuran kanssa.

Severstalin jääkiekkoseuraa sponsoroi Venäjän toiseksi suurin kaivos- ja metallurgian-alan yhtiö Severstal, joka on myös yhdistetty Guardianin lehtitietojen mukaan Venäjän armeijan toimintaan. Yhtiön omistaa oligarkki Aleksei Mordashov, jonka omaisuus on jäädytetty länsimaiden asettamien pakotteiden takia.

Pressin portit Ruotsin maajoukkueeseen on mitä luultavimmin KHL-siirron myötä nyt suljettu. Tähtipuolustaja on saanut Ruotsissa rajua kritiikkiä ratkaisustaan.

Sanomattakin selvää, että Pressin KHL-siirron yhtenä motiivina toimii korkeaa kurssia nauttiva rupla. Sport-Expressin tietojen mukaan Severstal tarjoaa tähtipuolustajalleen kelvollista 28 miljoonan ruplan (n. 457 000 euron) palkkaa.

457 000 euroa ei sinällään ole mikään poikkeuksellinen palkka Euroopan mittapuulla, sillä mm. Sveitsissä parhaiden ulkomaalaispelaajien palkat pyörivät 300 000-600 000 euron tietämillä.

On jopa todennäköistä, että Liigassa huimat 17 maalia ja 48 tehopistettä paukuttanut 192-senttinen ja 95-kiloinen pakkijätti olisi voinut tehdä komeita tuloja myös Euroopan muissa isoissa sarjoissa.