Yhdysvallat aloitti Tanskassa pelattavat jääkiekon naisten MM-kisat murskaavalla tavalla torstaina. Maa höykytti Japanin jäänrakoon numeroin 10-0.

Tulos ei välttämättä edes ole niin hurja, mitä naisjääkiekon valtiaan ja lilliputti Japanin välinen ero antaa odottaa, mutta yksi tilastoseikka kertoo pelistä rajua kieltä.

Yhdysvaltain maalimäärä oli isompi kuin Japanin maalia kohti lähteneet kudit. Viime viikolla Vierumäellä Suomea vastaan treenipelejä otellut Japani laukoi pelissä kuusi kertaa.

Maa tulitti Yhdysvaltain veskari Nicole Hensleytä ensimmäisessä ja kolmannessa erässä kolmesti, toisessa erässä ei uskomattomasti kertaakaan.

Mitähän lie tulossa jatkossa, kun miettii USA-pelaaja Coyne Schofieldin Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuille antamia kommentteja.

– Olemme vasta tottuneet uuteen pelityyliimme, uusiin ketjukavereihin ja erilaiseen ylivoimapeliin. Näistä on puhuttava ennen Suomen kohtaamista.

– Oli tämä loistava alku joukkueellemme. Olemme olleet yhdessä vasta pari viikkoa. Jatkamme tämän homman rakentamista.

Naisjääkiekon kannalta murskajaisista kiusallisen tekee se fakta, että USA ja Japani kuuluvat kumpikin ylempään, eli tasoltaan kovempaan alkulohkoon.