Naisleijonien legenda ja jääkiekon Hall of Fameen valittu Riikka Sallinen ei ole mielissään Susanna Tapanin hääreissusta kesken MM-turnauksen.

Sallinen kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että Tapanin tekemä ratkaisu tuli hänelle täysin puskista. Hänen mukaansa vastaavaa ei olisi ennen voinut edes kuvitella tapahtuvan.

– Ihan ensimmäiseksi mykistyin, sitten tyrmistyin. Susanna Tapanin ratkaisu jättää joukkue kesken kisojen ei mahdu eikä kuulu mitenkään minun käsitykseeni huippu-urheilusta.

– En ikimaailmassa olisi voinut kuvitella tällaista tapahtuvan tai kenenkään Naisleijonan edes ehdottavan tällaista menettelyä. Kuin vetäisi maton koko muun joukkueen alta, Sallinen jyrähti IS:lle.

Suomalainen kiekkolegenda kertoo, ettei hän olisi koskaan toiminut samoin.

– En olisi ikinä halunnut jättää väliin yhtäkään leiripäivää tai edes treeniottelua. Jo ajatus siitä, että valikoisin jotain pelejä tai tapahtumia maajoukkueessa, on minulle täysin vieras ajatus. Halusin olla aina mukana koko kauden alusta loppuun.

Sallisen mukaan erityisesti naiskiekon maine ottaa tässä taas sellaisia kolhuja, joita pitäisi välttää.

– Millaisen signaalin tämä antaa koko lajista? Naisleijonien arvostusta on saatu vähän nostettua viime vuosina, nyt arvostelijoiden on taas helppo tuomita koko maajoukkuetoiminta puuhasteluksi. Se harmittaa suuresti, ex-hyökkääjä kommentoi.