Koko uransa tähän asti Pohjois-Amerikassa pelannut yhdysvaltalais-kanadalainen hyökkääjä Stefan Matteau on päättänyt siirtyä Eurooppaan. Ruotsin pääsarja SHL:ssä pelaava Linköping HC tiedottaa tehneensä Matteaun kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

28-vuotias Matteau on varattu NHL:ään ykköskierroksella kesällä 2012. New Jersey Devils nappasi hänet numerolla 29. Miehen NHL-ura ei ole kuitenkaan lähtenyt koskaan liitoon, nimittäin hän on kirjauttanut tililleen 92 NHL-ottelua tehoin 6+5. Devilsin lisäksi hän on edustanut Montreal Canadiensia, Vegas Golden Knightsia, Columbus Blue Jacketsia ja Colorado Avalanchea.

Viime kaudella Matteau pelasi yhden NHL-ottelun Avalanchen riveissä. Lisäksi hän tahkosi AHL:ssä Colorado Eaglesin paidassa 20 runkosarjaottelua tehoin 3+7 sekä yhdeksän pudotuspeliä pistein 3+0.