NHL:ssä todistettiin lauantain vastaisena yönä todellisten tähtipelaajien välistä kauppaa, kun Calgary Flamesin Matthew Tkachuk ja Florida Panthersin Jonathan Huberdeau vaihtoivat työnantajia päittäin.

24-vuotias Tkachuk teki Calgaryssa läpimurtonsa viime kaudella paukuteltuaan runkosarjan 82 pelissä ällistyttävät 104 pistettä (42+62). Myös Huberdeau pystyi Floridassa sataan pinnaan, kun saldo oli tarkalleen ottaen 30+85=115.

Pelaajien sadan pisteen rikkominen teki viime yönä julkistetusta kaupasta historiallisen.

StatsCentre-niminen Twitter-tili kertoo, että viimeksi sata pistettä nakuttaneita pelaajia on vaihdettu päittäin elokuussa 1988, eli 34 vuotta sitten.

Tuolloin kaupassa menivät Edmonton Oilersissa yli sata pistettä (149) kaudella 1987-88 takonut Wayne Gretzky ja Los Angeles Kingissä kolminumeroisille kyennyt Jimmy Carson (107).