Ruotsi on ensimmäinen lopullisen kisajoukkueensa elokuiseen nuorten MM-turnaukseen nimennyt maa. William Eklundin kieltäytyminen tuntui olevan yllättävä päätös, mutta sinikeltaiset saivat silti nimekkään joukkueen jalkeille.

Eklund oli jo julkaistu MM-ryhmän jäsenenä, mutta seitsemän minuuttia myöhemmin Tre Kronor ilmoittikin Liam Öhgrenin ottaneen kunniatehtävästä kieltäytyneen San Jose Sharks -lupauksen paikan. Ruotsin nuorten MM-kisajoukkueessa on tästä huolimatta jopa seitsemän ykköskierroksen varausta.

Nimekkäimpiä lupauksia ovat ikäluokkansa maailman parhaana maalivahtina pidetty Jesper Wallstedt, Detroit Red Wingsin vuoden takainen kuutosvaraus Simon Edvinsson ja New Jersey Devilsissä yhdeksän ottelun verran NHL-kokemusta saanut Alexander Holtz. Liigasta MM-joukkueeseen valittiin Ilveksen Leo Lööf.

Koko joukkueen ennen Eklundin kieltäytymistä näet alta tai tästä linkistä.

Tre Kronor

@Trekronorse
JVM-truppen släppt! 💥🇸🇪🏒

"Skickliga och spännande spelare. Vi har hög kompetens på varje position", säger förbundskapten Tomas Montén.

Mer information på vår hemsida: fal.cn/3pCjk

#wjc2022 #iihf #juniorkronorna @IIHFHockey