Siirtomarkkinoilla pitkään matalaa profiilia pitänyt Lahden Pelicans kertoi nettisivuillaan peräti kolmesta pelaajakaupasta.

Lahteen saapuvat puolustaja Saku Salminen ja Peter Andersson sekä hyökkääjä Lars Bryggman.

Viime kauden Tapparan Suomen mestari Salminen tulee Lahteen 1+1+-vuotisella pahvilla. Andersson saapuu SHL:n Växjöstä ja Bryggman Malmöstä yhden kauden kattavilla sopimuksilla.

– Salmisella on ollut vaikeuksia ottaa Liigasta vakiopaikkaa, ja nyt hän tulee Lahteen taistelemaan siitä. Nuorella miehellä on isot tavoitteet päästä liigapelaajaksi. On ollut hienoa nähdä, miten hän on tullut sisään meidän harjoittelutoimintaan, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kuvaili 22-vuotiasta pelaajaa.

Salminen pelasi viime kaudella Tapparan lisäksi Mestiksen Kiekko-Vantaassa, KOOVEEssa ja KeuPa HT:ssa yhteensä viidessä pelissä. Liigadebyytin hän teki toissa kaudella Tapparassa seitsemässä matsissa.

– Andersson on erittäin isokokoinen pelaaja, joka liikkuu kokoisekseen hyvin. Hän tuo nimenomaan puolustuspeliosaamista meidän joukkueeseen ja omalla kokemuksellaan ja toiminnallaan pystyy varmasti olemaan tuki ja turva meidän nuorille pakeille.

– Bryggman on erittäin isokokoisena laiturina kamppailuvoimainen, hyvä maalinedustalla ja kova duunari. Pelaajatyyppinä hänessä on paljon samaa kuin meillä pelanneessa (Jiri) Smejkalissa.

Pelicans kertoi lisäksi tehneesä vuoden sopimuksen pakki Aleksi Varttisen kanssa. Pahvi alkaa kahden kuukauden koeajalla.