Leijonien mukana olympiakultaa voittanut Marko ”Mörkö” Anttila sekä Naisleijonissa olympiapronssia vienyt Jenni Hiirikoski ovat saaneet kunnianosoituksen kotikunnaltaan Lempäälältä.

Lempäälän Hakkarin ulkoilualueelle on avattu nimittäin nimikkoreitit kunnan tuoreille olympiamitalisteille. Alueelle lanseerattiin 2,3 kilometriä pitkä ”Mörkönmutka” sekä 4,4 kilometrin pituinen ”Kapteenienkierros”. Reitit kulkevat Hakkarin liikunta-alueella metsässä ja niissä on mahdollisuus juosta sekä talvella myös hiihtää valaistuja latuja pitkin.

– On hienoa, että meillä on Jennin kanssa nyt oma reitti Hakkarissa. Täällä voi jokainen liikkua ja nauttii liikunnasta omalla tavalla, se on kaikista tärkeintä. Lempäälä on tärkeä paikka itselleni. Olen viettänyt koko lapsuuteni näissä maisemissa ja nykyisin vietän täällä kesälomat. Lempäälästä löytyy kaikki edellytykset ja mahdollisuudet nousta ammattilaiseksi, ”Mörkö” hehkutti Lempäälän kunnan tiedotteessa.

– Tämä on hieno kunnianosoitus kunnalta. Toivon, että olemme Markon kanssa innostaneet lapsia ja nuoria liikkumaan ja nauttimaan urheilusta ja liikunnasta. Lempäälästä on ollut hyvä ponnistaa maailmalle ja tänne on mahtava palata joka kesä, samoille tutuille lenkkipoluille ja urheilupaikoille. Toivotaan että mahdollisimman moni löytää lenkkeilemään Kapteenienkierrokselle, Hiirikoski puolestaan fiilisteli.

– Lempäälä on ylpeä omista olympiaurheilijoista. Lempäälä on toiminut monille muillekin urheilijoille kasvattipesänä ja täällä on monipuolinen seuratoiminta. Nyt jokainen kuntalainen tai kesämökkiläinen voi käydä tallailemassa näiden kapteenien jalanjälkiä, iloitsee Lempäälän sivistysjohtaja Nina Lehtinen.

37-vuotias Anttila toimi olympialaisissa Leijonien varakapteenina. Hän viimeisteli viiteen otteluun pisteet 2+1. Naisleijonien kapteenina operoinut 35-vuotias Hiirikoski merkkautti seitsemään peliin tehot 0+5.