NHL:n kuluvan kesän varaustilaisuuden varmana ykkösnimenä ennakkoon pidetty kanadalaissentteri Shane Wright varattiin lopulta vasta draftin neljännellä vuorolla, kun Seattle Kraken poimi superlupauksen riveihinsä.

Wrightin valumisesta kärkikolmikon ulkopuolelle on nyt tipahdellut julkisuuteen huolestuttavia arvioita. Miehen asenne seurojen ennen varaustilaisuutta tekemissä haastatteluissa on tiettävästi ollut kaikkea muuta kuin ammattimainen.

NHL:n sisäpiiritoimittaja Chris Peters paljastaa podcastissaan useiden seurojen sivuuttaneen Wrightin omalla varausvuorollaan miehen haastatteluissa osoittaman ”surkean asenteen” vuoksi.

– Kuulemani mukaan Wright oli surkea useammalla osa-alueella. Varaustilaisuutta edeltävät haastattelut olivat erittäin haitallisia hänen kannaltaan. Hänelle oli jo pitkään kerrottu, että hän olisi varma ykkösvalinta, eikä kukaan tulisi syrjäyttämään häntä siltä paikalta, Peters paljastaa.

Myös pelaajan työmoraali NHL Scouting Combinessa sai kärkivuoroilla varanneet seurat tiettävästi varpailleen sen suhteen, onko nuorukaisesta todella kyseisten seurojen tulevaisuuden keulahahmoksi.

18-vuotias Wright pelasi päättyneen kauden Kanadan OHL-junnuliigassa. Kingston Frontenacsin kapteeni nakutti 63 pelissä tehot 32+62=94. Nuorukainen solmi hiljattain kolmen vuoden tulokassopimuksen Krakenin kanssa.