Venäjän ja Valko-Venäjän maajoukkueet on suljettu jatkossakin ulos kansainvälisistä turnauksista. Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n kurinpitolautakunta hylkäsi nimittäin Venäjän ja Valko-Venäjän jääkiekkoliittojen valitukset koskien osallistumisoikeutta IIHF:n kilpailuihin.

– Vakuutamme, että tämä päätös tehtiin pelaajien, henkilökunnan, toimihenkilöiden, median ja katsojien turvallisuuden ja hyvinvoinnin puolesta ja olemme tyytyväisiä, että johtokunta oli samaa mieltä. Riippumaton hallitus tuki näkemystämme siitä, että olisi ollut turvallisuusriski pelata alle 20-vuotiaiden ja miesten MM-kisat Venäjällä tai että Venäjän ja Valko-Venäjän joukkueet osallistuisivat tällä hetkellä IIHF:n kilpailuihin, IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif kommentoi tiedotteessa.

IIHF sulki maat kansainvälisen kiekon ulkopuolelle, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. IIHF on myös päättänyt, ettei Venäjä saa järjestää vuoden 2023 nuorten ja miesten MM-kisoja, joita sen oli aiemmin tarkoitus isännöidä.