Philadelphia Flyersin maalivahdin Ivan Fedotovin pidätys Pietarissa puhuttaa nyt maailmalla. Fedotov on aikaisempien tietojen mukaan tällä hetkellä sairaalassa epämääräisessä hoidossa. Fedotovia uhkaa pahimmillaan venäläistietojen mukaan kahden vuoden vankeus varusmiespalveluksen välttelemisestä.

Venäläislehti Ria Novostin tietojen mukaan Fedotovin erikoinen tapaus ei välttämättä tule jäämään tähän.

– “Armeijan joukkue” (TsSKa) omistaa oikeudet useaan nuoreen venäläispelaajaan, jotka pelaavat ulkomailla. Jos tämä ongelma ei ratkea, Ivan Fedotovin kohtalo voi käydä myös Jegor Afanasieville, Artem Gurshnikoville, Ilja Sorokinille, Denis Gurijanoville ja Dmitri Samorukoville. En sulje pois sitä, etteikö tämä leviäisi myös muihin KHL-seuroihin. Se on vain ajan kysymys, tilanteessa perillä ollut nimettömänä pysytellyt lähde kertoi Ria Novostille.

Fedotov pelasi viime kaudella TsSKa Moskovassa. 25-vuotias venäläistorjuja allekirjoitti KHL:n mestaruuteen päättyneen kauden jälkeen NHL:n tulokassopimuksen Flyersin kanssa. Fedotov oli Pekingin olympialaisissa venäläisurheilijoiden ykkösvahti.