Tämän vuotisen NHL-varaustilaisuuden ennakkoon mielenkiintoisimpiin suomalaisnimiin lukeutuva Brad Lambert paljastaa The Athleticille antamassaan haastattelussa valmistautuvansa edessä olevaan Draftiin Kanadassa – eikä missä tahansa opissa.

Lahtelaisnuorukainen harjoittelee tulevaa kautta varten takavuosien NHL-supertähden johdolla.

– Olen harjoitellut Toronton Newmarketissa Gary Robertsin ja hänen joukkueensa kanssa siitä saakka, kun tulin NHL Combinesta. Olen ollut täällä nyt neljän viikon ajan, Lambert paljastaa.

Ykköskierroksen varaukseksi povattu 18-vuotias kehuu vuolaasti Robertsin treenimetodeja.

– Kaikki on ollut mahtavaa. Tämä on ensimmäinen kesäni täällä ja kaikki tehdään todella laadukkaasti. Kaikki pelaajat, jotka ovat harjoitelleet täällä, puhuvat siitä kuinka hyvin harjoitusohjelmat, ravintopuoli ja lepoasiat on järjestetty.

– Tämä kaikki on ollut todella silmiä avaava kokemus minulle. Pelkästään se, miten sinun on syötävä tullaksesi isommaksi ja kuinka lepäät oikein on ollut todella hyvästä minulle.

Superlupauksen kesä on kiireinen.

– Kesä on lyhyt treenaamisen kannalta, koska varaustilaisuuden jälkeen matkustan toivottavasti prospektileirille ja sieltä Suomeen alle 20-vuotiaiden leiritykseen. Tästä syystä haluan pyhittää kaiken mahdollisen ajan harjoittelulle, kunnianhimoinen suomalainen paljastaa.