Glen Metropolit on suomalaisille jääkiekon seuraajille tuttu nimi, joka ei ole tullut vähään aikaan vastaan. Nykyään pitkän uran Euroopassa ja NHL:ssä tehnyt hyökkääjä vaikuttaa valmentajana, mutta urapolku on ollut varsin erikoinen.

Ensimmäinen työnantaja kaudella 2020-21 oli floridalainen lukio Jenkins High, jossa Metropolit toimi päävalmentajana. Kuluneen kauden työnantaja oli IIHF:n kuudenneksi korkeimmalla sarjatasolla 3A-divisioonassa pelannut Turkin maajoukkue, jonka hän johdatti apuvalmentajana sarjanousuun 2B-divisioonaan.

Harvempi valmentaja loikkaa Turkin tasoisen maajoukkueen apuvalmentajan paikalta huipputyöhön, mutta sen Metropolit teki. Ensi kaudella 47-vuotias kanadalainen on apuvalmentajana perinteisessä Sveitsin pääsarjajoukkue HC Davosissa.

Pelaajana Metropolitilla on takanaan 407 ottelun NHL-ura Montreal Canadiensin, Atlanta Thrashersin, St. Louis Bluesin, Boston Bruinsin, Philadelphia Flyersin, Tampa Bay Lightningin ja Washington Capitalsin paidassa. Suomessa 179-senttinen sentteri edusti Jokereita kahden kauden ajan lähes piste per peli -tahtiin.