Venäjän hyökkäyssota Ukrainaa vastaan piti ulkomaalaiset pelaajat pitkään pois KHL:stä. Nyt ketsuppipullo on auennut toden teolla, ja itäisessä liigassa on varsinainen ulkomaalaisten ryntäys.

Ennen kirjoitushetkellä kuluvaa viikkoa ulkomaalaisten sopimusten määrä vastasi yhtä kentällistä, mutta tiistain aikana KHL-joukkueen sopuun pääsi kolme kanadalaista. Zack Mitchell ja Jeremy Roy ovat kiinnitetty Vitjaz Podolskiin, ja Brandon Kozun Dinamo Minskiin.

Huhut yhdistävät KHL:ään myös Michal Kristofin. Tshekkiläinen jääkiekkotoimittaja Jiri Vitek kertoo Twitterissä Slovakian maajoukkuehyökkääjän olevan matkalla Admiral Vladivostokiin.

Kristofin nimi lienee monelle suomalaiselle jääkiekon seuraajalle tuttu. 17-vuotiaana vuonna 2011 Suomeen muuttanut ja Sportin junioreihin liittynyt sentteri pelasi viiden kauden ajan pääosin U20 SM-sarjassa ja Mestiksessä ennen kahden vuoden reissua kotimaahan ja kolmen kauden uraa Kärpissä.