Kaikkiaan kahdeksan suomalaispelaajan NHL-oikeudet raukesivat torstaina, kun pelaajien oikeudet omistaneet seurat jättivät käyttämättä viimeisen tilaisuutensa tarjota sopimusta varaamilleen suomalaispelureille.

NHL:n nykyisen työehtosopimuksen mukaisesti oikeudet varattuihin Euroopassa pelaaviin pelaajiin raukeavat neljä vuotta varauksen jälkeen. 20-vuotiaina tai tätä vanhempina varattujen pelaajien oikeudet raukeavat puolestaan jo kahden vuoden kuluttua varauksesta.

Työehtosopimuksen puitteissa kesällä 2018 NHL:ään varatuista suomalaispelaajista vapaille markkinoille päätyivät aiemmin viikolla Henrik Tikkanen (New York Islanders), Miska Kukkonen (Buffalo Sabres), Lenni Killinen (Carolina Hurricanes), Niklas Nordgren (Chicago Blackhawks), Otto Kivenmäki (Detroit Red Wings), Patrik Siikanen (Edmonton Oilers), Eetu Päkkilä (New Jersey Devils) sekä Toni Utunen (Vancouver Canucks).

Useimmat yllä mainituista pelaajista ovat jo solmineet sopimuksen tulevaksi kaudeksi Euroopan sarjoihin.