KooKoo on täydentänyt ensi kauden valmennustiimiään. Joukkueen uusiksi apuvalmentajiksi liittyivät 1+1-vuotisilla sopimuksilla Sami Helenius sekä Janne Grönvall.

48-vuotias Helenius muistetaan pelaajauraltaan kovana tappelijana. Hän pelasi urallaan NHL:ssä Calgary Flamesissa, Tampa Bay Lightningissa, Colorado Avalanchessa, Dallas Starsissa sekä Chicago Blackhawksissa yhteensä 155 ottelua. Liigassa Helenius pelasi 394 ottelua edustaen Pelicansia, Jokereita ja Ilvestä.

Tähäastisella valmennusurallaan Helenius on luotsannut pääasiassa junioreita. Hän on toiminut myös Suomi-sarjassa pelaavan Haukkojen päävalmentajana.

– Isolla innolla tulen KooKoohon uusien haasteiden pariin! Olen seurannut Liigaa parin vuoden ajan tosi läheltä ja olen tietoinen nykykiekon vaatimuksista ja virtauksista, mutta haluan tuoda pelaamiseen myös niitä hyviä ”vanhan liiton” elementtejä, Helenius hehkutti KooKoon tiedotteessa.

Grönvall toimi kausilla 2017-2020 Tapparan apuvalmentajana. Tätä ennen hän valmensi puolestaan Tapparan junioreita.

– Motivaatio on kova päästä taas arjen valmennukseen ja tuoda oma osaaminen ja kokemus KooKoon käyttöön. KooKoossa on tehty hyvää työtä viime vuosina ja tästä on hyvä jatkaa, Grönvall kommentoi.

Näin ollen KooKoon ensi kauden valmennustiimi on valmis. Joukkueen päävalmentajana jatkaa Olli Salo ja valmennustiimiin kuuluvat myös Janne Juppo ja Tommi Satosaari.

– Keväällä eteen tulleen muutoksen tuoma mahdollisuus on nyt maksimoitu. Jannen ja Samin mukaan tulon myötä väittäisin, että kyseessä on KooKoon historian vahvin valmennustiimi, sillä heidän yhteenlaskettu kokemus jääkiekosta valmentajina ja pelaajina on vaikuttava, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen puolestaan kehui.