KHL:stä kantautui aiemmin tällä viikolla yllättäviä uutisia, kun Robin Pressin tiedotettiin tehneen yksivuotisen jatkosopimuksen Severstal Tsherepovetsin kanssa.

Yllättävän uutisesta tekee se, etteivät ruotsalaiset odottaneet yhdenkään heidän pelaajan pelaavan ensi kaudella KHL:ssä. Press on kuitenkin päättänyt ilmeisesti toisin. Puolustajan ratkaisua on kritisoitu laajalti Ruotsissa. Kiekkofanit ovat ilmoittaneet, etteivät he halua nähdä pelaajaa enää SHL:ssä tai maajoukkueessa.

Myös Ruotsin jääkiekkoliiton pääsihteeri Johan Stark kertoo, että KHL-sopimusuutinen tuli hänelle täysin puskista. Kiekkoliitto oli tehnyt viime kaudella kaikkensa saadakseen ruotsalaispelaajat pois KHL:stä, mutta siitäkin huolimatta Press halusi palata Venäjälle. Hän on ensimmäinen ruotsalainen, joka on tehnyt KHL-sopimuksen sodan alkamisen jälkeen.

– Yllätyin, kun luin tästä. Minun on vaikea uskoa tätä, enkä halua vieläkään uskoa. Emme ole olleet yhteydessä häneen tai hänen agenttiinsa, Stark kommentoi Aftonbladetin mukaan.

Tuore päätös tarkoittanee samalla sitä, ettei entisellä Liiga-tähdellä ole tulevalla kaudella mitään asiaa maajoukkueeseen. Starkin mukaan asiasta ei ole kuitenkaan vielä tehty lopullista päätöstä.