Edmonton Oilersin kärkipakkien joukkoon kuuluva Darnell Nurse ei pelaa joukkueensa takalinjoilla perjantaiaamuna Los Angeles Kingsiä vastaan pelikiellon takia.

NHL:n nettisivuilla kerrottiin, että hän on sivussa moukaroituaan Kingsin sentteri Phillip Danaultia päähän keskiviikkoaamun viidennessä osassa.

– Hän on hyvä jääkiekkoilija, joka on nyt sivussa kokoonpanostamme. Mutta olemme pelanneet ennenkin ilman häntä, ja olemme pystyneet käsittelemään tällaisen asian, Oilers-luotsi Jay Woodcroft kuittasi.

Nursen menetys on nähtävästi kärkipelaajien varassa olevalle Edmontonille silti raskas, vaikka luotsi tapauksen tyynesti kuittasikin. Nurse on pelannut Kings-sarjassa Oilers-pelaajista ottelukohtaisesti eniten minuuttien näyttäessä lukemia 21.45.

– Olin hieman yllättynyt kuullessani pelikiellosta. En nähnyt siihen johtanutta tapausta pelin aikana. Mutta joo, Nursen menetys on meille iso. Hän pelaa suuria minuutteja, ja on iso johtaja kentällä ja kopissa, öljypaitojen peliaikatilaston kakkonen (20.49) Cody Ceci mietti.

Esimerkiksi Twitterissä tapaus herätti NHLfi-tägin alla keskustelua paljon. Vaikutti siltä, että usea kommentoija olisi voinut jakaa paljon isommankin kakun.

Nursen putoaminen tulee Oilersille pahaan paikkaan. Kun tämän kauden selkeä piristysruiske Kings johtaa ottelusarjaa 3-2, on sillä perjantaina katkonpaikka – ja kaiken lisäksi kotijäällä.