Florida Panthersin toimistolla tehtiin NHL:n siirtotakarajalla hartiavoimin töitä jättimäisen treidin eteen, paljastaa Sportsnetin arvostettu sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman.

Toimittajan tietojen mukaan GM Bill Zito tutki ankarasti mahdollisuuksia kahdesti NHL:n parhaaksi maalivahdiksi valitun jättipalkkaisen Sergei Bobrovskin kauppaamiseksi toisaalle.

– He yrittivät kovasti kaupata hänet alkuvuoden puolella. He vähintäänkin kokeilivat maaperää mahdollisen siirron varalle. Kuulemani mukaan he todella työskentelivät asian eteen nähdäkseen, olisiko siirto mahdollista, Friedman paljastaa 32 Thoughts -podcastissaan.

Friedman epäilee Panthersin yrittävän 10 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttivan maalivahdin kauppaamista taas kesällä pitääkseen mm. siirtotakarajan tähtihankinta Claude Giroux’n seurassa myös ensi kaudella.

Bobrovskin jättimäinen sopimus umpeutuu vasta kesällä 2026. Maalivahdilla on täysi valta siirtoasiassa, sillä sopimuksen täysi siirtokieltopykälä on voimassa vielä kahden seuraavan kauden ajan. Bobrovskin kauppaaminen toisaalle vaatisi siis maalivahdin oman hyväksynnän ennen toteutumistaan.