TAMPERE. Miro Heiskanen näytteli suurta roolia lauantaina MM-kisojen välierissä, kun Leijonat kukisti Yhdysvallat maalein 4-3.

Heiskanen summasi ottelussa tehot 1+2 – ja hänet valittiin ottelun jälkeen Suomen parhaaksi pelaajaksi. Puolustaja kertoi tiukan kamppailun jälkeen medialle, että hän sai nostettua tasoaan paljon edellisottelusta.

– Kyllähän MM-välierä kotiyleisön edessä sytyttää aina. Ei ollut ihan paras peli Slovakiaa vastaan, niin halusin totta kai parantaa paljon siitä. Tänään luistin liikkui hyvin, sain rakennettua paljon paikkoja ja puolustutettua hyvin. Toivottavasti kuitenkin pystyn vielä parantamaan huomiseen finaaliin. Vielä on varaa parantaa, Heiskanen lupaili.

Seuraavan kerran Suomi pelaa sunnuntaina, kun MM-finaalissa vastaan asettuu joko Kanada tai Tshekki. Heiskanen kertoo, ettei näinkään kova peli jännitä häntä kovinkaan paljoa – jos ollenkaan.

– Harvemmin mua on pelit jännittänyt. Katsotaan vielä huomenna, mutta en usko, että paljoa jännittäisi. Ihan samalla tavalla lähden peliin kuin muihinkin, Heiskanen kuittasi tyynenä.

Miikka Lahtinen, Tampere
Twitter: @ladalahtinen