St. Louis Bluesin kapteenina toimivan Ryan O’Reillyn viimeiset viikot ovat olleet tapahtumantäyteisiä ja varmasti ikimuistoisia. Ensinnäkin hänen edustamallaan Bluesilla on käynnissä tiukka ja tasainen pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarja Minnesota Wildia vastaan. Otteluvoitot ovat neljän pelin jälkeen tasan 2-2.

Eikä siinä suinkaan kaikki, nimittäin sunnuntaina pelatun sarjan neljännen ottelun jälkeen vain muutama tunti myöhemmin O’Reillyn vaimo Dayna synnytti perheeseen tyttölapsen.

O’Reillyn kannalta synnytys tapahtui sopivassa välissä. Oli olemassa myös mahdollisuus, että lapsi syntyy silloin, kun Blues oli Minnesotassa pelaamassa sarjan kaksi ensimmäistä ottelua viime viikolla. Sen myötä myös O’Reillylta olisi jäänyt toinen peleistä väliin, mutta näin ei kuitenkaan tapahtunut ja O’Reilly on ehtinyt pelaamaan jokaisen ottelun pudotuspeleissä.

– Toivoimme, että olisimme saaneet aloittaa pudotuspelisarjan kotona, mikä olisi tehnyt tilanteesta hieman helpomman. Kaksi ensimmäistä peliä olivat hieman hermoja raastavia. Mutta vaimoni, hän oli mahtava. Luulen, että hän oli rauhallisempi kuin kukaan muu. Mutta joo, emme olleet varmoja, mitä tapahtuu, joten olimme valmiustilassa, O’Reilly kommentoi The Athleticille.

Vaikka yksityiselämässä tapahtui iso ja iloinen asia, O’Reilly vakuutti, ettei se ole häirinnyt hänen keskittymistään otteluissa, vaikka hänellä on myös joukkueen kapteenin virka hoidettavanaan.

– Kun sinut valitaan mukaan peliin, et ole liian huolissasi. Vaimollani oli ilmeisesti kaikki organisaation numerot, joihin soittaa, jos jotain olisi alkanut tapahtumaan. Myös ennen jokaista peliämme keskustelimme ja katsoimme, miltä hänestä tuntuu, ja hänellä oli aina hyvä olo.

O’Reillyn tehopisteet ottelu ottelulta ovat muodostuneet seuraavasti: 1+1, 0+0, 1+0, 1+2. Yhteensä hän on siis kasannut neljään otteluun tehot 3+3. Hän pelaa myöskin joukkueensa seuraavan ottelun Minnesotassa, kun luvassa on sarjan viides ottelu Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä.