Näkökulma: Kanada ratkaisi isoimman ongelmansa juuri ennen finaalia – toistuuko Leijonien vuodentakainen painajainen?

© Kuva: Getty Images

Kanada pelasi todella ailahtelevaisen alkulohkon. Joukkue hävisi Sveitsille sekä Tanskalle ja valahti lopulta lohkonsa kolmospaikalle.

Kanadan hyökkäyspeli on toiminut koko ajan kuin unelma. Yhdeksässä ottelussa maa on tykittänyt huimat 44 maalia. Samaan aikaan Kanadan isoin ongelma on ollut maalivahtipelissä.

Tshekki-välierän jälkeen maalivahtipeliäkään ei voi pitää heikkoutena. Valmennus teki erinomaisen päätöksen kesken turnauksen ja nosti Chris Driedgerin ykkösvahdiksi pahasti haparoineen Logan Thompsonin ohi.

Välierässä Driedger näytti, mistä hänet on tehty. Driedger pysäytti kiekon 25 kertaa. Torjuntamäärään sisältyi useampi läpiajo sekä yksi pysäytetty rankkari. Kanada on löytänyt tolppiensa väliin kuuman ja luotettavan maalivahdin.

Kanadan tilanne muistuttaa paljon vuoden 2021 MM-kisoja. Silloinkin Kanada ja Suomi kohtasivat toisensa finaalissa. Kanadan maalivahtipeli oli ollut heikkoa läpi turnauksen, mutta ratkaisupeleissä Darcy Kuemper löysi oman tasonsa ja torjui Kanadan maailmanmestaruuteen.

Onko Leijonista tällä kertaa kaatamaan tulikuuma kanadalaisvahti? Helppoa se ei tule olemaan.

LUE MYÖS: Melkoinen jättipotti! Näin paljon Suomen jääkiekkoliitto tienaisi, jos Leijonat vie maailmanmestaruuden

MM-kisakeskustelu käy todella kuumana! Liity tästä Facebook-ryhmään Jääkiekon MM-kisat 2022.