Leijonien pistetykki rikkoi aikanaan Aleksandr Ovetshkinin huiman MM-ennätyksen – on sittemmin jäänyt kakkoseksi kahdelle supertähdelle

© Kuva: Pasi Mennander/Leijonat.fi

Leijonien hyökkääjä Toni Rajala on esiintynyt erinomaisesti MM-kotikisoissa. Hän on viimeistellyt viidessä ottelussa jo tehot 3+2=5. Erityisesti laitahyökkääjän tulinen kuti on tehnyt kiekkoväkeen vaikutuksen.

Nuorena Rajala teki myös kovaa jälkeä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Hän itseasiassa rikkoi turnauksen piste-ennätyksen tehoillaan 10+9=19 kuudessa ottelussa vuonna 2009. Aiempi alle 18-vuotiaiden piste-ennätys oli ollut Aleksandr Ovetshkinin nimissä.

Sittemmin kaksi eri pelaajaa on onnistunut rikkomaan Rajalan vanhan ennätyksen. Ensin siihen pystyi Nikita Kutsherov 21 tehopisteellään. Myöhemmin myös Yhdysvaltojen Jack Hughes paukutti 20 tehopistettä U18-kisoissa.