Kanada koki sunnuntai-iltana kirvelevän tappion Suomelle MM-finaalissa. Kanada nousi 1-3 tappioasemasta tasoihin, mutta hävisi ottelun jatkoerässä.

Suomen voittomaalista vastasi Sakari Manninen. Hän pääsi tinttaamaan kiekon ylivoimalla sisään, kun Thomas Chabot oli passitettu jäähyaitioon koukkaamisesta.

Chabot ei ollut saamaansa jäähyyn tyytyväinen ottelun jälkeen.

– Oli aika päivänselvää, että kaveri heittäytyi, mutta loppujen lopuksi minun mailani oli siinä ja laitoin itseni siihen asemaan, joten se oli lätkää ja tilanteet menee nopeasti. Mutta mielestäni kaikki voivat olla yhtä mieltä siitä, että se oli sukeltaminen, Chabot tilitti.

Kanadan hyökkäyksen supertähti Pierre-Luc Dubois oli myös katkera ottelun tuomarilinjasta. Hänellä oli paljon sanottavaa jäähyistä tappion jälkeen.

– Tämä on syvältä. Sitä tekee niin paljon töitä ja sitten tämä ratkeaa näin. Se on syvältä. Kun tulimme tähän turnaukseen, tiesimme, että täällä on erilaiset säännöt, mutta se ei ole pääasia. Tämä on turhauttavaa. Eihän tässä edes enää tiedä, miten sääntökirja menee, Dubois kertoi.

LUE MYÖS: Viileä mies! C Morella iso paljastus Sakari Mannisen voittomaalista: ”Päätti tossa erätauolla…”