HIFK tiedottaa tehneensä kaksivuotisen jatkosopimuksen ruotsalaispuolustaja Johan Motinin kanssa.

32-vuotias Motin on pelannut edelliset viisi kautta Liigassa, joista neljä viimeisintä on sujunut HIFK:ssa. Ensimmäisen Liiga-kautensa Motin pelasi Lukon riveissä. Kaikkiaan tilillä on 281 runkosarjaottelua tehopistein 10+57=67 sekä 25 pudotuspeliottelua pistein 0+5. Motinin tehotilasto näyttää Liigan ajalta komeaa lukemaa +58.

– Johan on erittäin tärkeä pala joukkuetta. Hän pelaa kovaa ja arvojen mukaisesti ja on kiistatta sarjan parhaimpia puolustavia puolustajia. Motinin merkitys joukkueelle näkyy kaikkein eniten silloin, kun hän ei ole kokoonpanossa, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen seuran tiedotteessa.

– Olen todella onnellinen mahdollisuudesta jatkaa uraani täällä. Neljä kautta Helsingissä on mennyt todella nopeasti, mutta rakastan tätä kaupunkia ja perheemme viihtyy täällä hyvin. Olen mielestäni pelannut paremmin joka kaudella ja haluan, että se jatkuu vastaisuudessakin. En aio lähteä täältä ilman mestaruutta, sanoo puolestaan Motin.

Motinin tilillä on myöskin muun muassa 331 ottelua Ruotsin SHL:ssä ja 99 ottelua AHL:ssä. Hän on pelannut urallaan yhden NHL-ottelun Edmonton Oilersin paidassa.

Helsingin IFK

@HIFKHockey
Johan Motin jatkaa HIFK:ssa kahden vuoden sopimuksella!

Neljän kauden aikana 32-vuotias ruotsalaispuolustaja on pelannut HIFK:ssa 222 ottelua.

📝 Lue tiedote: hifk.fi/liiga/2022/bat…

#HIFK #Liiga