Ruotsalaisjoukkue IK Oskarshamn kertoi nettisivuillaan, että Pelicansissa Liigan puolella pian päättyvällä kaudella kovaa jälkeä tehnyt Jiri Smejkal siirtyy Ruotsiin. Sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

– Pelasin nuorempana sentterinä, mutta viimeiset viisi tai kuusi kautta olen pelannut enimmäkseen vasemmalla laidalla. Mielestäni olen vahva, hyvä kiekon kanssa, ja käytän paljon vartaloani. Tykkään olla maalin edessä. Samalla en pelkää blokata laukauksia tai pelata puolustussuuntaan, Liigan jättänyt maalitykki sanoi.

Smejkal iski Pelicansin paidassa peräti 25 runkosarjamaalia, joka oli kolmanneksi eniten Tapparan Anton Levtchin ja Jukurien Petrus Palmun jälkeen. Suomalaistähdet iskivät 26 osumaa.

Talven olympiakävijä taistelee paraikaa Slovakiassa paikasta Kari Jalosen luotsaamaan Tshekin MM-kisajoukkueeseen.

– Minulle on suuri kunnia saada edustaa maajoukkuettani. Olympiadebyytti on suurin asia, mitä urallani on tapahtunut. Toivottavasti pääsen edustamaan Tshekkiä myös MM-kisoissa.