Suomessa liiganousu ei ole mahdollista, mutta lähes kaikkialla muualla se on. Tämä pätee myös Tshekkiin, jossa toiseksi korkeimman sarjatason Chance Ligan ensimmäisessä finaalissa ottelua seurasi 5030 silmäparia.

Vastakkain finaaleissa ovat VHK Vsetin ja HC Dukla Jihlava. Kotijoukkue Vsetin ei ole pelannut pääsarjakiekkoa 14 vuoteen, sillä kauden 2006-07 päätteeksi se tiputettiin talousvaikeuksien takia kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. Dukla Jihlava on joukkue, joka on noussut 2000-luvulla kahdesti Extraligaan, mutta tippunut molemmilla kerroilla ensimmäisen kauden päätteeksi takaisin.

Vsetinin tähtipelaajia ovat yli 93 prosentin varmuudella kiekkoja torjuva, viime vuonna neljännellä kierroksella NHL:ään varattu Tshekin alle 20-vuotiaiden maajoukkuevahti Jakub Malek ja vielä viime kaudella 30 tehopistettä Extraligassa kerännyt Lubos Rob.

Jos alla oleva video finaalitunnelmista ei näy laitteellasi, voit katsoa videon tästä linkistä.