Viasatilla NHL:ää selostava Tero Kainulainen järjesti viikonloppuna hiljaisen protestin jättämällä venäläishyökkääjä Aleksandr Ovetshkinin nimen mainitsematta selostamissaan kahdessa Washington Capitalsin ottelussa.

Kainulainen väisti Ovetshkinin nimen kiertoilmauksilla kuten ”kasi”, ”harmaaparta” ja ”Capitalsin kapteeni”. Hän saattoi myös olla täysin hiljaa Ovetshkinin hallitessa kiekkoa.

– Tein itselleni pienen haasteen ennen illan NHL-ottelua Pittsburgh-Washington. Yritin olla mainitsematta vieraiden kapteenin nimeä. Onnistuin haasteessani, Kainulainen kertoi Twitterissä.

Kaunulaisen twiitissä aihetunnisteena oli #yhdenmiehenmielenilmaus sekä Ukrainan lippu.

Moskovasta kotoisin oleva Ovetshkin on tunnettu vuodesta 2017 lähtien yhtenä merkittävänä Venäjän presidentin Vladimir Putinin tukijana. Hänellä on yhä Putinin kanssa otettu yhteiskuva Instagramissa profiilikuvana.

Tempaus aiheutti pahennusta Venäjällä

Venäjän tunnetuin TV-kasvo, kommentaattori ja selostaja Dmitri Gubernijev otti maanantaina rajusti kantaa Kainulaisen hiljaiseen protestiin.

– Hän on epäammattimainen. Jos joku kieltäytyy sanomasta Ovetshkinin sukunimeä, niin sitten hän voi lopettaa työnsä. Kaikki muutkin sanovat sen, eikä mitään ongelmia ole syntynyt, Gubernijev laukoi AllHockey.ru-sivuston mukaan.

– Mielestäni työnantajan tulisi nuhdella suomalaisselostajaansa ja potkia hänet ulos. Hän ei kunnioita katsojia, eikä omaa työtään. Hän on pelle, Venäjällä erinäisissä kohuissa viime vuosina rypenyt Gubernijev tuhahti.

Tero Kainulainen

@kainutero
Tein itselleni pienen haasteen ennen illan NHL-ottelua PIT vs. WSH. Yritin olla mainitsematta vieraiden kapteenin nimeä. Onnistuin haasteessani. #yhdenmiehenmielenilmaus 🇺🇦

Tero Kainulainen

@kainutero
Kiitos viikonlopun viesteistä. Sanat ovat maailman arvokkaimpia voimavaroja, mutta myös hiljaisuus voi kuulua kauas ja voimakkaana. 🙏