St. Louis Bluesin Ville Husso oli maalillaan taas mies paikallaan, kun tämän edustama joukkue kellisti NHL:n tiistaiyössä Arizona Coyotesin rutiininomaisesti 5-1. Nuorten maailmanmestari otti 21 torjuntaa prosenttien noustessa lukemiin 95,5.

Husso viilettää aloittamissaan matseissa nyt neljän ottelun voittoputkessa. Lisäksi Edmonton Oilersia vastaan hänet komennettiin viikonloppuna maalille 1-4-tappioasemassa, joka kääntyi sittemmin pisteeseen ja 5-6-jatkoaikatappioon.

– Hän on tehnyt hyvää työtä, ja työtä myös maalivahtivalmentaja Dave Alexanderin kanssa. Husso on kehittynyt, päävalmentaja Craig Berube kehui toimittaja Jeremy Rutherfordin mukaan.

– Hänen keskittymisensä on ollut todella hyvällä tasolla. Husso on ollut todella hyvä alkukaudesta lähtien, luotsi jatkoi.

Suomalaisen tulevaisuus on siinä mielessä auki, että sopimus Bluesin kanssa loppuu kuluvan kauden pudotuspelien jälkeen. Maalivahti on kuulunut St. Louisin ryhmään useamman vuoden ajan, mutta debyytin tarunhohtoisessa hän sai vasta viime kaudella.

Husson panoksen lisäksi pelin toinen ratkaiseva tekijä oli nuottipaitojen valtava toinen erän. Ivan Barbashev (1+0), Vladimir Tarasenko (2+0), Brayden Schenn (1+0) ja Pavel Buhnevitsh (1+2) maalasivat taululle neljä maalia ja neljän maalin johdon vain reilussa 12 minuutissa.

Blues on kerännyt pisteitä läntisen konferenssin joukkueista peräti neljänneksi eniten.