Ässät tiedotti torstaina tehneensä kaksivuotisen sopimuksen kokeneen hyökkääjän Roope Talajan kanssa.

33-vuotias Talaja on pelannut aiemmalla Liiga-urallaan Sportissa, Bluesissa ja HIFK:ssa. Tilillä on tähän mennessä 437 ottelua tehopistein 103+85=188. Talaja on tunnettu Liiga-piireissä vahvana ja työteliäänä kamppailijana, joka lyö aina kaiken peliin joukkueensa puolesta.

Talajan seurasiirto sytytti myöskin erään Ässien entisen pelaajan. Takavuosina porilaisten kapteenin virkaa hoitanut Ville Uusitalo innostui silminnähden Talajan sopimuksesta Ässien Facebook-päivityksen kommenttiosiossa.

– Hyvä Ässät, tässä on Porilaisen jääkiekkokulttuurin näköinen pelaaja. Asenne, Taistelu, V*ttumaisuus, Kovuus ja Voittamisen tahto kuuluvat tälle herralle. Tämä kaveri ei harrasta välipäiviä. Uskon, että tämmöistä pelaajaa Isomäki kaipaa ja haluu tulla katsomaan. Voi olla että tarttuu muihinkin pelaajiin. Upeeta, Uusitalo hehkutti lukuisten liekkiemojien kera.

Lauantaiaamupäivään mennessä Uusitalon kommentilla oli jo peräti 180 tykkäystä.

42-vuotias entinen puolustaja Uusitalo pelasi Liiga-urallaan itse 578 runkosarjaottelua (40+155=195) sekä 41 pudotuspelikamppailua (2+15=17). Hän edusti Ässiä kahdeksan kautta, kuului kapteenistoon kuusi kautta ja toimi kapteenina neljä kautta. Mies oli mukana voittamassa myöskin Suomen mestaruutta keväällä 2013. Pelaajauransa Uusitalo päätti kauden 2015-16 jälkeen.