Liigakausi huipentuu kahden suurseuran taisteluun Kanada-maljasta. Kestomenestyjä, runkosarjan voittaja Tappara saa vastaansa viimekauden hopeamitalistin, runkosarjassa neljänneksi sijoittuneen Turun Palloseuran.

SuomiKiekko ennakoi kaikki Liigan pudotuspelien otteluparit. Nostamme esiin joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet, vaarallisimmat pelaajat sekä ottelusarjaennustuksen.

Vahvuudet ja heikkoudet

Vahvuudet

Tapparan kokoonpano on täynnä laatua. Paras esimerkki leveydestä on joukkueen tulikuuma nelosketju. Otto Rauhalan johtama kolmikko on ollut yksi pudotuspelien parhaista.

Joukkueesta löytyy myös piilevää potentiaalia. Esimerkiksi Kristian Kuuselan kaltaisesta tähtipelaajasta ei ole vielä saatu juuri tehoja irti.

Tapparan aina vankan viisikkopelin lisäksi myös erikoistilanteet ovat toimineet timanttisella tasolla. Yli- ja alivoimaprosenttien yhteenlaskettu summa kipuaa lukemaan 115.

TPS:n viisikkopeli on ollut pelottavan tehokasta. Ilvestä vastaan kuuden ottelun sarjassa joukkue teki peräti 16 maalia tasakentällisin, kun omissa soi tasakentin vain neljästi.

Jussi Ahokas laittoi syksyllä puolustuspelin timanttiseen kuntoon, nyt myös turkulaisten hyökkäyspeli on tasaviisikoin huipputasolla.

Juuso Pärssisen johtama turkulaisten ykkösketju on loistava esimerkki joukkueelleen kullanarvoisista, nuorista omista kasvateista. TPS:n johtaville pelaajille joukkueen menestyksellä on poikkeuksellinen merkitys.

Andrei Karejev torjuu kiekkoja turkulaisten maalilla komealla, yli 92 prosentin varmuudella.

Heikkoudet

Tapparasta heikkouksia on todella vaikea löytää. Maalivahti Christian Heljangon ylle aseteltiin kysymysmerkkejä kesken KooKoo-sarjan, kun hänet vaihdettiin kesken Kouvolassa pelatun vierasottelun Janis Kalninsiin.

Valmennus kuitenkin luotti Heljankoon heti sarjan seuraavassa pelissä ja valinta on toistaiseksi osoittautunut oikeaksi.

TPS:n selvä heikkous pudotuspeleissä on ollut erikoistilannepelaaminen. Ylivoimalla häkki heiluu alle 13 prosentin tehokkuudella.

Tapparaa vastaan erikoistilanteissa ei ole varaa antaa noin rajusti tasoitusta.

Vaarallisimmat aseet

Veli-Matti Savinainen, Tappara

Savinainen on prototyyppi Tapparan identiteetistä ja kevään pelaajasta. Ei pelkää mennä ahtaisiin väleihin ja ottaa mustelmia maalin edessä.

Kahdeksan tehopistettä kymmenessä pudotuspeliottelussa oikeuttaa toiseen sijaan joukkueen sisäisessä pistepörssissä. Maalineduspreesens tuo todella paljon Tapparan pelättyyn ylivoimapeliin.

Markus Nurmi, TPS

Pudotuspelien pistepörssin ykkönen on kulkenut läpi TPS:n junioripolun. Isokokoinen laitahyökkääjä on ollut pahasti piikkinä jo HIFK:n ja Ilveksen puolustajien lihassa.

Nurmi tekee kaikkensa TPS:n voiton eteen. Hurjat 17 pudotuspelipistettä ovat saaneet kaverikseen tukun hankittuja ylivoimia ja turhautuneita vastustajia.

Tapparan pelaajien on oltava tarkkana Nurmeen kohdistettavan huomion kanssa. Ruskon Leijona pelaa vain paremmin, mitä enemmän vastapuoli häntä jäällä huomioi.

Näin ottelusarjassa käy

TPS on varmasti nälkäinen finaalisarjaan lähdettäessä. Viime kauden finaalitappiota kärsimässä olleet omat kasvatit haluavat varmasti kirkastaa hopeamitalit kultaisiksi.

Sarjan alussa myös pelituntuma lienee TPS:n puolella. Kuitenkin, mitä pidemälle sarja menee, sen vahvemmilla Tappara lepoetunsa vuoksi tulee olemaan. TPS:llä on ennakkotietojen mukaan sarjan alussa myös reilusti poissaoloja.

TPS on parhaimmillaan loistava joukkue. Tapparan suoritustason lattia on kuitenkin korkeimmalla tässä maassa.

Siksi Tappara on kestomenestyjä ja tämän loppuottelusarjan suosikki.

Tappara juhlii Suomen mestaruutta otteluvoitoin 4–3.