NHL:n taklauskone Radko Gudas jakoi perjantaiyönä kauden kenties komeimman pommin. Florida Panthersin pelaaja niittasi Chicago Blackhawksin Kirby Dachin Maata kiertävälle kehälle todella komealla takapuolitaklauksella.

Kun Dach on Chicagon kolmossentteri ja Henrik Borgström tämän ketjukaveri, näki suomalainen näyttävän ilmalennon ihan vierestä.

Gudas on Sportsnetin tilaston mukaan NHL:n ylivoimaisesti eniten taklauksia jakanut pelaaja. Niitä oli kesken matsin kirjattu 301 kappaletta, kun kakkosena keikkui Nashville Predatorsin Tanner Jeannot 239 niitillä.

– Rakastamme Gudasia ja pidämme siitä, että hän on nimenomaan meillä. Tuollaisia kavereita vastaan pelatessa pitää ajatella, että okei, nyt hän on jäällä. Siitä pitää olla tietoinen, Florida-kippari Aleksander Barkov ylisti joukkueensa kotisivuilla.

Tämän lähteen mukaan Gudasin taklausmäärä on pelin jälkeen 304. Kun tshekkipakki on esiintynyt kaikkiaan 65 ottelussa, on hän jakanut keskimäärin 4-5 taklausta per matsi.

Yön ottelu päättyi Floridan voittoon maalein 4-0. Barkov nakutti kaksi häkkiä, ensimmäisen ja viimeisen.