St. Louis Bluesin pakki Niko Mikkolan NHL-kausi on ollut kovin kaksijakoinen. Tehoja on tilillä 52 ottelun jälkeen 3+8=11, ja vielä taannoin plusmiinussaldokin oli plussalla.

Viime ajat ovat olleet maailmanmestarille kuitenkin vaikeita, ja nyt peruspakin tärkein tilasto, eli plusmiinusvertailu on painunut pakkaselle lukemiin -7.

Yhdeksässä edellisessä matsissa se ei ole noussut kertaakaan plussalle ottelukohtaisesti, ja näiden pelin yhteissaldo on murheellinen -10.

Bluesin päävalmentaja Craig Berube oli antanut minuutteja viime aikoina selvästi aiempaa vähemmän saaneelle suomalaiselle rapaa NHL:n nettisivujen jutussa. Kommentit käsittelivät Bluesin puolustuksellista pelitapaa.

– Mikkolan pitäisi olla hieman kärsivällisempi. Jos joukkuetoveri syöttää oman maalin taakse, Mikkola voi mennä vastaanottamaan syötön.

– Toisessa (kuviossa) syötetään maalin edessä olevalle puolustajalle ja toisessa maalin taakse. Pelaamme kumpaakin kuviota.

Bluesilla menee joukkueena vahvasti. Sunnuntaiyönä se kellisti NY Islandersin murskaavasti 6-1, ja läntisen konferenssin joukkueista nuottipaidat ovat keränneet pinnoja kolmanneksi eniten. Kauden 72 pelin saldo on 94 pistettä.