Rovaniemeläinen Mestis-joukkue RoKi venyi lauantaina hurjaan sensaatioon sarjan puolivälierissä. Runkosarjan kutonen kaatoi kolmanneksi päätyneen joensuulaisen JoKPin neljännen kerran lunastaen paikan välieriin.

RoKin historiallisen maalin iski viidennen kohtaamisen ensimmäisessä jatkoerässä ylivoimalla ranskalainen Gabin Ville. Rovaniemeläiset kohtaavat 3-2-voiton myötä seuraavaksi hallitsevan mestarin Imatran Ketterän, jonka kultaan viime vappuna johdatti joukkueen nykyinen luotsi Maso Lehtonen.

Jos voitoin 4-1 irronnut välieräpaikka on hurja paukku, niin samaa oli jo pelkästään nousu suoraan puolivälieriin. Viime kaudella joukkue jäi tavallaan hännille. RoKi jätti koronan sotkeman kauden kesken, mutta pistekeskiarvo 1,33 oli sarjan heikoimpia.

Runkosarjan kuudes sija oli nyt tavallaan paineettomassa tilassa pelaamaan päässeen RoKin nykyisen Mestis-ajan paras. Joukkue nousi sarjaan kaudeksi 2015-2016.

RoKin Twitter-tilillä innostuttiin – ”lievästi”.

RoKi Hockey

@rokihockey
JEEEEeeejeehhnfjan"!!!!!!!!!!!

RoKi Hockey

@rokihockey
Eihän tätä vielä tajua. Huikeaa! Uskomatonta!💙

– Eihän tätä vielä tajua. Huikeaa! Uskomatonta! RoKi hehkutti.

Mestiksen kolmas varma välieräjoukkue Ketterän ja RoKin lisäksi on Hokin omassa sarjassaan voitoin 4-0 pyyhkinyt K-Espoo. Se kohtaa välierissä voittajan parista FPS-KeuPa HT. Forssalaiset johtavat sarjaa voitoin 3-2.

RoKi Hockey

@rokihockey
ROKI VÄLIERIIN!!!💙💙💙