Liigan puolivälierät saatiin päätökseensä keskiviikkoiltana, kun Ilves, TPS ja KooKoo etenivät neljän parhaan joukkoon Tapparan seuraksi.

Puolivälierät olivat todella tiukkoja sarjoja kaikkien muiden, paitsi Tapparan ja Lukon välillä, jossa tamperelaiset olivat vahvempia maalein 4-1. Muut ottelusarjat enenivät aina viimeiseen seitsemänteen peliin saakka.

Puolivälierissä yksilötasolla nähtiin isoja onnistumisia ja suuria pettymyksiä. Kaikista kirkkain tähti oli KooKoon maalivahti Nick Malik, joka vaikutti olevan välillä mahdoton ohitettava Jukureille.

SuomiKiekko listasi alle puolivälierien tähdistökentällisen.

Maalivahti: Nick Malik, KooKoo

Tämän hetken kuumin liigapelaaja. Malik on torjunut tänä keväänä Pelicansin ja Jukurit kesälomalle. Mikkelissä Malik venyi huimalla tavalla nollapeliin puolivälierien ”game sevenissä”.

KooKoon maalivahti on pelannut tällä kaudella yhtä ottelua lukuunottamatta kaikki pudotuspelikamppailut. Yhdeksän ottelun jälkeen torjuntaprosentti on häikäisevä 95,78% ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,18 ottelua kohden.

Puolustaja: Otto Leskinen, Tappara

Tappara hankki siirtotakarajalla Otto Leskisen Jokereista. Heti ensimmäisestä ottelusta lähtien oli selvää, että hankinta oli onnistunut. Liigan tämän hetken paras puolustaja pelaa aivan väärässä sarjassa. Leskinen on vahva molemmissa päissä kaukaloa ja kellottaa isoja minuutteja illasta toiseen. Viiteen pudotuspeliotteluun on syntynyt viisi (1+4) tehopistettä.

Puolustaja: Simon Johansson, Ilves

Välieriin edenneen Ilveksen kahdeksasta puolustajasta peräti kuusi on kerännyt pudotuspeleissä ainoastaan yhden tehopisteen ja yksi pelaaja ei pistettäkään. Ainoastaan Simon Johansson on saanut tällä saralla enemmän onnistumisia, kun seitsemässä ottelussa on syntynyt neljä (1+3) tehopistettä. Myös tehotilasto on selvästi plussalla (+4), sillä ruotsalaispuolustajan ollessa jäällä omissa ei ole soinut tasakentällisin kertaakaan.

Jatkuu kuvan alapuolella.

Johansson on Liigan parhaita nuoria puolustajia. Kuva: Taneli Niinimäki.

Vasen laitahyökkääjä: Jere Innala, HIFK

Jere Innalan tekemisestä HIFK:n jatkopaikka ei jäänyt kiinni. Kuudessa ottelussa mainiot kolme maalia (yksi voittomaali) ja viisi syöttöä. Valitettavasti helsinkiläisseurassa läheskään kaikki muut kärkinimet eivät yltäneet samalle tasolle.

Keskushyökkääjä: Kasperi Ojantakanen, KooKoo

Todellinen yllätysnimi tässä joukossa. Ojantakanen summasi runkosarjassa 50 ottelussa 17 tehopistettä, mutta kevään otteluissa pistetahti on ollut aivan erilainen.

27-vuotias sentteri syttyi Jukurit-sarjassa liekkeihin ja keräsi peräti viisi (3+2) tehopistettä. Ojantakanen iski seitsemännessä puolivälierässä ratkaisevan voittomaalin Jukurien verkkoon – ja samalla KooKoon historiallisesti välieriin.

Ojantakasen kohdalla huomion arvoista on myös se, ettei hänen ollessaan jäällä omissa ole soinut kertaakaan tasakentällisin.

Oikea laitahyökkääjä: Markus Nurmi, TPS

Markus Nurmi on tällä hetkellä Liigan pudotuspelien pistepörssin ykkönen. Tulikuuma hyökkääjä on kerännyt seitsemässä ottelussa peräti yhdeksän (2+7) tehopistettä, joista yksi on voittomaali. Muodostaa yhdessä Mikael Pyyhtiän ja Juuso Pärssinen kanssa sellaisen ykkösketjun, että Ilves saa olla välierissä näiden herrojen kanssa todella tarkkana.

Seuraa meitä myös Instagramissa nimimerkillä: suomikiekkocom.