Ruotsin SHL:ssä kuohahti aiemmin viime viikonloppuna suomalaisittain mielenkiintoisessa tapauksessa.

Leijonien maailmanmestarihyökkääjä Juhani Tyrväinen koki kovia Luulajan ja Frölundan välillä pelatussa toisessa semifinaaliottelussa. Jälkimmäisenä mainitun joukkueen Nicklas Lasu taklasi suomalaista heti pelin alussa rajusti selästä laitaan saaden jäähyn.

Se kävi kalliiksi, sillä seuranneella ylivoimalla Luulaja iski 0-1-vierasjohtoon. Tapauksesta oudon teki se, että Lasu sai tilanteesta vain kaksiminuuttisen.

TV4 Hockey

@TV4_Hockey
Lasus tackling på Tyrväinen 🧐

Tapaus, tai oikeastaan puhe Tyrväisen ympärillä on saanut vielä päiviä myöhemmin entistä erikoisempia piirteitä. SVT:n asiantuntija Jonas Andersson hyökkäsi telottua suomalaista kohti suusanallisesti myöhemmin.

– Hän on tyyliltään klassinen hämmentäjä, ja inhottava vastustaja. Tai miten sitä haluakaan sanoa. Tykkään siitä, että hän yrittää päästä Frölunda-pelaajien ihon alle.

Andersson ei puhunut suoranaisesti Tyrväinen-Lasu-tapauksesta, mutta joka tapauksessa hän kommentoi suomalaista myöhemmin töötin jälkeen.

Anderssonin kommentit käsittelivät tapausta, jossa maailmanmestari heittäytyi jäähän otettuaan jonkinlaista osumaa Frölundan Simon Edvinssonilta ja Mats Rosseli Olsenilta.

– Tyrväinen antaa vastustajille runtua ja saa itse takaisin. Silloin hän kaatuu keilan tai korttitalon lailla.

– Olen vahvasti filmaamista ja liioittelua vastaan. Siitä en pidä hänen tekemisissä.

Luulajan ja Frölundan välinen semifinaalisarja on Tyrväisen Luujalalle voitoissa 3-1. Ottelusarja jatkuu lauantaina.