Jukurien pelaajat takoivat pisteitä Tanskan ja Suomen kohtaamisessa – Leijonat nousi nihkeään voittoon

© Kuva: Getty Images

Tanskan jääkiekkomaajoukkue oli järkyttää matkansa kohti jääkiekon Tampereen ja Helsingin MM-kisoja aloittanutta Suomea keskiviikkona Odensen harjoitusottelussa. Leijonat ei johtanut ottelua sekuntiakaan, mutta kuittasi voiton lukemin 4-3 voittomaalikisan päätteeksi.

Leijonien ykkösnimet voitossa olivat Liigasta tutut Eemil Ehroltz ja Petrus Palmu. Ässien ja sensaatiokauden pelanneen Jukurien hyökkääjät iskivät tiskiin tehot 1+1 – kummankin pelaajan kummatkin pinnat syntyivät ylivoimilla.

Sakari Manninen kunnostautui kaikkien varsinaisen peliajan maalin syöttäjänä. Pelureista Erholtz viiletti niin sanotussa kolmosketjussa ja Manninen sekä Palmu ykkösessä. Mannisen kolmannesta syötöstä kiekon sisään niittasi viimeisellä minuutilla Teemu Hartikainen.

Maaottelu oli Ässissä 57 ottelussa pisteet 10+16=26 summanneelle Erholtzille miehissä uran ensimmäinen, Palmu puolestaan palasi leijonapaitaan yhden välikauden jälkeen.

Tanskan yksi maalareista oli Palmun joukkuekaverina Jukureissa pelannut Oliver Larsen. Pakki avasi maalihanat jo 22 pelisekunnin jälkeen.

Voittomaalista vastasi voittomaalikisan Suomen viides vetäjä Sami Vatanen. Leijonien maalilla torjui olympiavoittaja ja maailmanmestari Jussi Olkinuora.