Ex-jääkiekkoilija Hannu Pikkarainen on tuomittu raiskauksesta kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen, uutisoi Ilta-Sanomat.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan rikos tapahtui uhrin kotona 14. kesäkuuta vuonna 2020. Pikkarainen oli riisunut jatkobileiden jälkeen nukkumaan menneen naisen osittain ja ollut tämän kanssa suojaamattomassa yhdynnässä. Uhri oli herännyt kesken teon.

– Asiassa on selvitetty Pikkaraisen olleen sukupuoliyhteydessä asianomistajan kanssa käyttäen hyväksi sitä, että asianomistaja on ollut uni- ja päihtymystilastaan johtuen kykenemätön ilmaisemaan tai muodostamaan tahtoaan, käräjäoikeuden julkisessa selosteessa kerrotaan Ilta-Sanomien mukaan.

Uhri on saanut teosta pitkäkestoisia ja psyykkisiä oireita. Pikkarainen velvoitettiin korvaamaan naiselle kärsimyksestä 5 000 euroa ja tilapäisestä haitasta 4 000 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, koska asiasta voi valittaa hovioikeuteen.