Ruotsin SHL:ssä loistavan kauden pelannut maalivahti Strauss Mann on allekirjoittanut yksivuotisen NHL-sopimuksen San Jose Sharksin kanssa.

23-vuotias Mann edusti päättyneellä kaudella SHL-seura Skellefteå AIK:ta. Yhdysvaltalaisnuorukainen koppasi SHL:n runkosarjassa 22 ottelussa kiekkoja torjuntaprosentilla 91,4. Hänen torjuntaprosenttinsa kahdessa pudotuspelikamppailussa oli 92,2.

Mannin upea kausi palkittiin valinnalla Yhdysvaltojen Pekingin olympiajoukkueeseen. Mann toimi olympiaturnauksessa Yhdysvaltojen ykkösvahtina.

Mann pelasi ennen Ruotsiin siirtymistä Michiganin yliopistossa. 183-senttisen maalivahdin arvostuksesta kertoo hyvin se, että hänet valittiin viimeisellä kaudellaan Michiganin kapteeniksi. Hänestä tuli ensimmäinen Michiganin yliopiston kapteenina toiminut maalivahti sitten vuoden 1942.

San Jose Sharks

@SanJoseSharks
IT’S A DONE DEAL!

We've signed goaltender @Goaliemann31 to a one-year contract!

✍️: bit.ly/3JVL7ZI