Upeaa tulokaskautta Florida Panthersissa pelaava Anton Lundell on uinut jopa häkellyttävän nopeasti kohti NHL-kaukaloiden eliittiä. Pelejä on takana vajaa 60, pisteitä jo yli 40.

– Yllättävän hyvin olen päässyt sisälle. Tietysti kehitettävääkin on, esimerkiksi aloituksissa. Täällä pelaajat ovat vahvempia ja ottavat aloituksia vähän eri tavalla. Ympyrässä on vähemmän sääntöjä, Lundell kommentoi NHL Without a Mapissa.

Tappelemaan Lundell ei ole vielä joutunut.

– Kyllä sitä välillä on tullut mietittyä, että jos joutuisi menemään sinne väliin, kai siinä olisi pakko, mutta ainakin vielä koitetaan pysyä niistä poissa. Viime pelissä oli aika lähellä, kun (Mason) Marchment taklattiin vähän kyseenalaisesti. Toinen ketjukaveri lähti siitä ottamaan myllyä, niin itse pääsin vähän taka-alalle…

– Vastustajatkin kyllä ymmärtävät, että kun on nuori kaveri, niin ne kunnioittavat myös vähän sitä, että ei kaikki ole sellaisia… ne katsovat kenen kanssa lähtevät mylläämään. Meilläkin on sen verran kuumakalleja, jotka tykkäävätkin mennä väliin ja pudottelevat hanskoja, jos on tarvetta.

Fyysisesti vahvin vastustajakin on jo löytynyt: New York Islandersin jättimäinen veteraanipakki Zdeno Chara.

20-vuotias hyökkääjä kiittelee NHL Without a Map -ohjelmassa joukkueen kapteenin Aleksander Barkovin tukea tulokassyksynä: “Sasha” majoitti Lundellia parin kuukauden ajan, jolloin myös Barkovin taidot dartsissa tulivat tutuiksi.

Lundell tunnustautuu ohjelmassa varsin taikauskoiseksi pelaajaksi.

– Jos syön eri ruuan pelipäivänä, ja peli menee hyvin, niin sitten pitää jatkossa aina syödä sitä samaa. ”Sasha” on kyllä sanonut, ettei näihin kannattaisi liikaa takertua, “Lundy” hymyilee.

Myös pelipäivän musiikit ennen hallille saapumista noudattelevat samaa linjaa: Yksi vakiokappaleista Lundellin luureissa on Aviciin Levels.

Lähde: NHLWAM, NordicBet