Kanadan maajoukkueessa Pekingin olympialaisissa pelannut hyökkääjä Jack McBain on kieltäytynyt tekemästä tulokassopimusta Minnesota Wildin kanssa.

Bostonin yliopistoa edustava McBain on Wildin kesän 2018 kolmannen kierroksen (63.) varaus. 22-vuotiaasta kanadalaissentteristä tulee ilman NHL-sopimusta vapaa agentti elokuun 15. päivä.

The Athletic -sivuston mukaan Wild ottaa tarjouksia vastaan McBainista.

– Wildin GM Bill Guerin on antanut McBainin edustajille luvan neuvotella NHL-seurojen kanssa. Tämän jälkeen he voivat toimittaa Wildille listan seuravaihtoehdoista. McBain oli kolmannen kierroksen varaus, joten Wild luultavasti haluaa hänestä korkeamman varauksen takaisin vastikkeena, The Athletic -sivuston toimittaja Michael Russo kertoo.

Wildin tavoitteena on kaupata McBain ennen maaliskuun 21. päivä olevaa NHL:n siirtorajaa. 191-senttisen ja 91-kiloisen keskushyökkääjän perässä uskotaan olevan ainakin 24 NHL-seuraa.

– Lähteidemme mukaan kaksi tusinaa NHL-seuroja ovat kyselleet Wildilta McBainin perää. Emme olisi yllättyneitä, jos Wildin divisioonakilpailijat Chicago Blackhawks ja Winnipeg Jets olisivat kiinnostuneita hänestä, Russo valaisi.

McBain on pelannut neljän kauden ajan Bostonin yliopistossa. Hän teki tällä kaudella NCAA-sarjan runkosarjassa 22 ottelussa huimat 18 maalia ja 29 tehopistettä.