Tapparalla oli kaikki mahdollisuudet CHL-mestaruuteen, mutta tehokkuus maalipaikoissa ratkaisi voiton Rögle BK:lle. 2-1-voiton sankariksi nousi joukkueensa molemmat osumat mättänyt Daniel Zaar.

Finaalissa oli läpi ottelun maailmanluokan tempo ja loistava tunnelma, josta piti huolen Catena Arenan 5150 katsojan kapasiteetin kokonaan täyttänyt yleisö. Paikalla oli myös mukava määrä Tapparan kannattajia.

Historiankirjoihin nimensä kirjoitti Röglen päävalmentaja Cam Abbott. Kaksoisveljensä Chris Abbottin alaisena työskentelevä kanadalainen on CHL:n kaikkien aikojen ensimmäinen sekä pelaajana että valmentajana mestaruuden voittanut ihminen. Pelaajana hän juhli CHL:n voittoa Luleå HF:n kanssa vuonna 2015.

Rögle BK on vain 40 tuhannen asukkaan Ängelholmissa vaikuttava joukkue, joka nousi SHL:ään vuonna 2015. Vielä vuonna 2017 se joutui karsimaan paikastaan maansa pääsarjatasolla.

Vuonna 2015 jääkiekkokalenteriin palannut Champions Hockey League on nähnyt vain kerran mestarin Ruotsin ulkopuolelta, kun JYP nosti CHL-pokaalia vuonna 2018. Frölunda HC on hallinnut sarjaa mielin määrin voittaen sen jo neljästi.