Boston Bruinsin riveissä avauskauttaan pelaava Erik Haula on pystynyt esiintymään kauden mittaan nousujohteisesti. 61 otteluun hän on tehnyt tähän mennessä tehopisteet 8+22=30.

31-vuotias porilainen on vakiinnuttanut paikkansa joukkueensa kärkiketjusta. Viimeisimmät viikot hänet on nähty Bruinsin kakkosketjussa yhdessä David Pastrnakin sekä Taylor Hallin kanssa. Kolmikko pelasi yhdessä jo aiemmin tällä kaudella, mutta helmikuun lopulla se kasattiin uudelleen kokoon.

Ketju on pelannut nyt yhdessä 14 ottelua putkeen ja Haulan tehot tuolta ajalta ovat komeat 3+10=13. Edelliset kaksi ottelua ovat kartuttaneet hänen pistetiliään viidellä syöttöpisteellä.

– Tällä hetkellä tuntuu ihan mukavalta. Aina pyritään parempaan, mutta kolme maalia tasakentällisin (edellisessä ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan) on hyvä suoritus, ja siihen pitää olla tyytyväinen. Ennen peliä katsoimme videoita ja mietimme asioita, joita voisimme tehdä paremmin, Haula kommentoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy kehui myöskin Haulan otteita. Hän on ollut tyytyväinen Haulan pelin viimeaikaisesta kehittymisestä.

– Eniten hänen peliinsä on vaikuttanut nopeus. Alkukaudesta hän ei käyttänyt jalkojaan tarpeeksi. Ehkä hän yritti olla enemmän fyysinen, mikä ei ollut optimaalista. Kaikki kunnia hänelle, että pyrki ottamaan sitä roolia, mutta hän on tehokkaimmillaan, kun pitää jalat liikkeellä. Hän on pystynyt vastaamaan haasteeseen. Hän on ottanut paikan, eikä ole päästänyt siitä irti. Kun saa mahdollisuuden, se pitää käyttää. Ei ole kiveen hakattua, että rooli pysyy, jos ei tule onnistumisia, Cassidy sanoi.

Alta näet maalikoosteen Bruinsin ja Lightningin välisestä ottelusta. Bruins voitti 3-2 ja Haula saalisti tehopisteet 0+3.