”Olen puhunut hänen kanssaan, eikä hän voi hyvin” – Jesperi Kotkaniemi niitattiin kylmäksi kaksi sekuntia ennen loppua, Sebastian Aho pörssikympiksi

© Kuva: Getty Images

Sebastian Aho iski maalin, kun tämän edustama Carolina Hurricanes jyräsi Washington Capitalsin jäähän numeroin 6-1. Alivoimaosuma oli suomalaiselle kauden 29:s ja koko uran 174:s runkosarjassa.

Pelissä koettiin suomalaisittain myös kurja hetki, kun tanskalaissentteri Lars Eller niittasi Jesperi Kotkaniemen taklauksellaan kylmäksi. Töötti näki päivänvalonsa kaksi sekuntia ennen loppua.

– En pitänyt siitä, mutta mitä voi tehdä asialle? Olen puhunut hänen kanssaan, eikä hän voi hyvin. En tiedä tapauksen seurauksia, mutta tilanne ei ole hyvä, luotsi Rod Brind’Amour mietti Canesin nettisivuilla matsin jälkeen.

Ahon häkki nosti suomalaisen jakamaan Carolinan ja tätä edeltäneen Hartford Whalersin seurahistorian kymmenettä sijaa kaikkien aikojen maalipörssissä yhdessä päävalmentaja Brind’Amourin kanssa.

Kärkinimi on 60 maalin erolla Ron Francis (382) ennen Eric Staalia (322). Ahon jälkeen suomalaisista seuraavana tilastossa on 145 maalin Sami Kapanen ennen 95 kertaa osunutta Teuvo Teräväistä.